Tavaszi nagytakarítási akcióban akár 33% kedvezmény a robotokra!

Az iRobot márkáról

Az iRobot háztartási robotjai mára már több mint 30 millió tulajdonosnak nyújtanak segítséget világszerte, könnyebbé téve a mindennapi takarítást.

1990 Alapítás

A történet a MIT-on (Massachusetts Institute of Technology) kezdődött, ahol két úr és egy hölgy úgy döntöttek, hogy az robotikai kutatási ismereteiket a gyakorlatban is szeretnék kamatoztatni. A mérnök-trió elsőként az űrkutatásban használható robot megalkotásába kezdett bele.

1991 - Kutatások

Az első iRobot Genghise® robot a földön kívüli kutatásokhoz, melyre a cég megbízást kapott.

1996 - Ariel®

A professzionális Ariel® robot az aknák felkutatására és azok ártalmatlanná tételére fejlesztették ki.

2001 - Packbot®

iRobot PackBot® ez a taktikus védelmi célú robot, amely eredetileg az aknák felkutatására és azok ártalmatlanná tételére fejlesztették, segített New Yorkban a Világkereskedelmi Központ romjainak átkutatásánál, valamint a megsérült Pentagon épülete körül.

2002 - háztartási robotok

Az első Roomba robotporszívó 2002-ben látott napvilágot, több évnyi kutatás és fejlesztés eredményeképpen.

2005 - Felmosó robot

Az iRobot bemutatja a Scoobát, az első és egyelőre egyedüli háztartási robotot a padlók felmosására.

2007 - Roomba 500

Az iRobot bemutatja az új Roomba 500-as sorozatot.

2010 - Seaglider®

Seaglider®, egy víz alatti felderítésre, kutatásokra tervezett intelligens robot.

2012 - Roomba 600

A népszerű Roomba 500-as kezdeti robotporszívók sorát felváltja az új, továbbfejlesztett 600-as sorozat.

2013 - Braava padlótörlő

iRobot Braava padlótörlő robot a bevezetését követően 2 hónap alatt az eladási toplista élére került a padlótörlő robotok piacán.

2014 - Roomba 800

A legkeresettebb Roomba robotporszívó az új 800-as sorozatban található, amely az új AeroForce takarítórendszerrel 100%-os takarítási hatékonyságot biztosít.

2016 - Roomba 900

Az új Roomba 900-as sorozat olyan újításokat vezetett be, mint az iAdapt 2.0 navigáció vizuális lokalizációval és a Carpet Boost, fokozottabb szívóerő szőnyegen funkciót a minél kényelmesebb takarítás érdekében.

2018 - Roomba i7+

A Roomba i7 képes kitakarítani bármekkora teret, annak nagyságától függetlenül. Az iRobot forradalmian új technológiája a portartály automatikus ürítése a szennyeződésgyűjtővel.

2019 - Imprint Link®

A Braava jet m6 felmosó robot az egyedülálló Imprint ™ Link, kapcsolódási és feltérképezési funkciónak köszönhetően kommunikál a Roomba robotporszívókkal. Amint a porszívózás befejeződött, elindulhat a felmosás a lakásban.

Az iRobot több mint 30 éve van jelen a piacon, és 2002 óta folyamatosan tervezi és gyártja a háztartási robotokat is. Hogy mi jöhet még ezután? Mi, az iRobotnál úgy véljük, hogy a robotjaink már nagy változást hoztak a világban és a fejlődés megállíthatatlan.

  • Robotikára specializálódva
  • Emberi életeket mentünk
  • Professzionális robotokat fejlesztünk
  • Háztartási robotok szakértője
  • Együttműködés a NASA-val
  • Az életminőség javítása a célunk
  • A világot tesszük élhetőbbé

Az iRobot története

A történet a MIT-on (Massachusetts Institute of Technology) kezdődött, ahol két úr és egy hölgy úgy döntöttek, hogy az robotikai kutatási ismereteiket a gyakorlatban is szeretnék kamatoztatni. Így történt, hogy a robotika három úttörője elkezdett dolgozni az első valóságos, bár kezdetben meglehetősen absztrakt projekteken. A mérnök-trió elsőként az űrkutatásban használható robot megalkotásába kezdett bele.

A kutatólaborból az űrbe

Érdekes munka volt, amelyben Colin Angle, Rodney Brooks és Helen Greiner találkoztak a NASA néhány tapasztalt mérnökével. A dolgok valóban elindultak, amikor a fiatal vállalat elindította az amerikai DARPA ügynökség pályázatait. A vállalat gyorsan növekedett. Az alkalmazottak száma 4-ről 10-re, majd 20-ra 30-ra ugrott, és ez volt csak a kezdet. Az iRobot márkát közvetlenül azután hozták létre, hogy az anyavállalat 2000-ben egyesítette a Real World Interface-t.

 

Az iRobot Packbot® életeket ment

Ezek után következett be a 2001.szeptember 11-i tragédia az USA-ban, amely megrázta az egész világot és amelyben az iRobot PackBot jelentős szerepet kapott. Ez a taktikus védelmi célú robot, amely eredetileg az aknák felkutatására és azok ártalmatlanná tevésére lett kifejlesztve, segített New Yorkban a Világkereskedelmi Központ romjainak átkutatásánál, valamint a megsérült Pentagon épületének térségeiben történt kutatásnál. Az iRobot abban az időben szerepet kapott a sajtóban is életmentő tevékenységéért.

A fogyasztói piacon 2002-ben történt meg az áttörés. Ebben az évben mutatta be az iRobot az első porszívó robotot, amely a Roomba nevet kapta. A porszívó robot kifejlesztése 1997-ben kapott megbízást az iRobot szakemberekből álló egyik kutatócsoportja, akik hosszú évek során kitartóan dolgoztak azon, hogy az egyes prototípusokat felhasználva megalkossák a háztartásokban legtökéletesebben használható robot porszívót. Ennek eredményeképpen készült el az iRobot Roomba.

A fejlődés az óta gyors léptekben halad előre. Az évek során a Roomba több fejlesztésen esett át, valamint a design-ja is néhányszor megváltozott. Hatékonysága és önállósága mára verhetetlenné vált.